Cand vine vorba despre inotul la copii, temerile si convingerile mai mult sau mai putin adevarate ies la iveala. De multe ori insa acestea reprezinta adevarate piedici pentru parinti in a-si inscrie copiii la cursurile de inot si educatie acvatica.
Pentru a lamuri cele mai intalnite convingeri false si mituri despre inotul la copii gasiti explicate mai jos cateva dintre motivele care ii impiedica pe parinti sa inscrie copiii la acest tip de miscare.
Nu inscriu copilul la inot pentru ca plange
De multe ori despartirea de parinti poate reprezenta un stres pentru copiii mici. De aceea instructorul si programul de educatie acvatica special creat pe grupe de varsta joaca un rol primordial in ceea ce priveste “imprietenirea“ copilului cu apa si detasarea de parinti.
La Baby Spa programele de educatie acvatica apentru copiii mici includ prezenta printilor in bazin sau pe marginea acestuia, in acest fel nevoia de siguranta a copiilor este indeplinita. Odata obisnuiti cu apa si distractia, cei mici pot ignora prezenta parintilor, insa in conditii de stres nevoia de atasament revine.
Inotul nu este pentru toti copiii
Circula un mit ca inotul, ca si alte tipuri de sport ce implica miscari coordonate, este recomanat celor talentati. Inotul insa este necesar tuturor si totodata este foarte placut. Desigur, fiecare copil prezinta inclinatiile sale, de aceea invata diferit. Insa alaturi de un instructor cu pregatire in educatie acvatica infantila totul este posibil, important este ca cel mic sa se joace, sa se distreze si sa se simta incurajat.
Nu il inscriu la cursuri de inot pentru ca ii este frica de apa
Copiii iubesc confortul si orice situatie care ii scoate din acesta reprezinta pentru ei un motiv de stres, de teama, de respingere. Apa poate aduce multe temeri: teama de rece, de inec, teama de adancime, de necunoscut. Asadar frica de apa pentru copiii inscrisi la cursurile de inot reprezinta o reactie cat se poate de fireasca. Sub indrumarea unui instructor specializat in educatie acvatica infantila temerile si blocajele copiilor sunt invinse, cei mici reusind sa se relaxeze si sa se distreze in apa.
Si parintii pot invata copiii sa inoate
In lipsa pregatirii teoretice si a stapanirii metodelor de predare ale instructorilor de inot exista riscul ca parintii fie sa nu reuseasca sa ii invete pe cei mici sa inoate, fie sa ii invete gresit pe copii sa se mentina la suprafata apei, iar aceste greseli vor fi foarte greu de corectat mai tarziu. De aceea recomandam ca micutii sa invete macar baza miscarilor in mediul acvatic de la o persoana autorizata, specializata in acest sens. Desigur, exista si persoane care inaota fara sa fi frecventat cursuri de inot, insa stapanind tehnicile corecte exista riscuri mult mai mici de accidentare in apa.
Copilul poate invata sa inoate dupa varsta de 4 ani
In cazul inotului nu este necesar ca cel mic sa ajunga la o anumita varsta pentru a frecventa acest tip de miscare. Copiii prezinta inca de la nastere instinctul de a inota, ei dezvoltandu-se in burtica mamei in mediu acvatic, reprezentat de lichidul amniotic.
Specialistii din intreaga lume recomanda educatia acvatica inca de la o luna de zile, sugarii fiind pregatiti pentru a se misca in apa. Studiile arata ca bebelusii care au frecventat cursuri in apa se dezvolta motric mai bine, ajung sa mearga mai devreme si au o imunitate puternica.
La Baby Spa parintii pot veni atat cu copiii mari, cat si cu bebelusii, fiind intampinati in cele mai bune conditii de igiena si siguranta, alaturi de instructori cu specializare in educatie acvatica infantila ce lucreaza in programe special create pe grupe de varsta si nivel de dezvoltare si achizitie.
Nu ezitati sa ne contactati pentru orice informatie, pentru o programare sau chiar pentru a ne face o vizita. Daca doriti sa ramaneti la curent cu ofertele noastre, urmariti-ne pe pagina de Facebook Baby Spa.