Fiecare experienta din viata noastra ne schimba, ne dezvolta, ne formeaza. Printre activitatile obisnuite, sportul pare sa aiba bune influente asupra fizicului si psihicului, fiind adesea recomandat de catre specialisti pentru o dezvoltare armonioasa a copiilor.
Printre alte tipuri de miscare, inotul se diferentiaza datorita catorva caracteristici aparte, reprezentate de faptul ca inotul continua o activitate reflexa cu care copiii sunt obisnuiti inca din burtica mamei, precum si de faptul ca acest tip de miscare dezvolta capacitatea de supravietuire, putand salva vieti.
Odata inscrisi la cursuri de inot pe care le frecventeaza cu regularitate, apar mici schimbari in comportamentul copiilor, schimbari care sunt insa deosebit de importante atat in plan fizic, cat si in cel psihoemotional.
O alta optica asupra succesului si esecului
Traim intr-o cultura competitiva in care suntem invatati ca ar trebui sa fim cat mai buni sau cei mai buni, incercand sa ii depasim pe altii si chiar pe noi insine. Insa atunci cand pierdem, este posibil sa apara reprosurile ori frustrarile, iar dezvoltarea acestor sentimente negative poate duce la adevarate piedici pentru activitatile de mai tarziu ale unui individ.
Prin practicarea inotului copiii invata atat succesul, cat si esecul, insa cei mici sunt incurajati sa insiste in atingerea telurilor, sa repete anumite situatii pana cand le stapanesc mai bine, sunt invatati sa nu renunte la dorintele lor, caci in cele din urma vor reusi. Pasii catre succes si efortul depus reprezinta de fapt cele mai importante aspecte. Esecul devine astfel o experienta fireasca in drumul catre reusita, iar cei mici invata sa se bucure de fiecare clipa in apa, tinand cont mai putin de rezultatul din finalul sedintelor. Aceasta atitudine pozitiva este de folos si in alte situatii din viata, cand copiii sau viitorii adulti reusesc sa depaseasca blocajele.
Managementul fricii
Fricile sunt adevarate piedici in calea echilibrului interior si a succesului. Copiii au multe temeri si chiar daca pentru adulti o parte dintre acestea par inchipuite, pentru copiii toate sunt la fel de stresante. Atunci cand inscriem copiii la cursurile de inot, acestia trebuie sa depaseasca multe temeri: de apa, de inec, de adancime, de esec, teama de a iesi din confort, de a face sarituri si asa mai departe. Ghidati atent de catre instructori, cei mici dobandesc mecanisme de a invinge temerile, capatand astfel un mai bun managemen al fricii, pe care au sa il aplice si in alte circumstante, depasind blocajele.
Cresterea stimei de sine
Copiii au multa nevoie de atentie si de apreciere, iar inotul creste increderea in propriile forte. Parintii copiilor inscrisi la cursurile de educatie acvatica observa ca cei mici devin mai independenti, mai increzatori in situatii dificile, mai atenti la ordine si dezordine, la mediu si la cei din jur.
Sanatatea si dezvoltarea armonioasa
Inotul se numara printre putinele forme de miscare ce nu pune presiune pe articulatii sau coloana vertebrala, de aceea poate fi practicat de la varste fragede, chiar si de catre sugari. Inotul participa la imbunatatirea abilitatilor fizice, conducand la o dezvoltare armonioasa si sanatoasa a corpului inca de la varsta copilariei.
Abilitati de supravietuire
Inotul se numara printre putinele sporturi de supravietuire, fiind un tip de miscare necesar pentru intreaga viata. De asemenea permite mai multa libertate si distractie in vacante, la piscine sau la mare, copiii putandu-se bucura de o baie pe cinste sau chiar de jocuri in apa.
Baby Spa asteapta toti copiii, de la cei mici la cei mari, la cursurile de inot ghidate de instructori cu experienta in educatie acvatica infantila. Aflati mai multe informatii despre serviciile de inalta calitate pe care le oferim si nu ezitati sa ne contactati.