Nu este niciodată prea devreme pentru a-l ajuta pe cel mai mic membru al familiei să se îndrăgostească de sport și, implicit, de un stil de viață sănătos iar educația acvatică este una dintre cele mai recomandate forme de mișcare pentru copii, încă de la primele luni de viață.
Programul Baby Spa este condus de Anca Grecu, autoarea primei lucrări de doctorat din România despre activitățile acvatice la copiii de până la 3 ani. De asemenea, pe marginea piscinei vă așteaptă o echipă completă de specialişti în domeniul programelor de înot, pregătiți la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport și la Facultatea de Kinetoterapie. De asemenea, aceștia s-au perfecționat în cadrul cursului de Activităţi Acvatice cu Bebeluşii susţinut de Claude Devatine – formator BEESAN şi Preşedinte al Federaţiei Franceze de Activităţi Acvatice şi Timp Liber.
Experiența temeinică a echipei Baby Spa este esențială pentru că, dincolo de orice alt aspect, siguranța copiilor este primordială. Alături de specialiștii pregătiți la cele mai înalte standarde, Baby Spa însumează numeroși alți factori esențiali nu doar pentru procesul de educație, ci și pentru sănătatea și siguranța celor mici. La Baby Spa este utilizat un procedeu special de igienizare a apei care nu afecteaza pielea sensibilă a copiilor şi nu are nici un impact negativ asupra ochilor si mucoaselor. Apa din bazin este curăţată prin electroliză salină, o modalitate de purificare atestată, fără efecte adverse asupra celor mici.
Alături de acest procedeu, în cadrul centrului se utilizează o lampă cu ultraviolete care distruge toate tipurile de bacterii, virusuri, paraziţi și germeni patogeni din apă. De asemenea, împrospătarea apei se face zilnic prin înlocuirea unei cantităţi de 40l pentru fiecare înotător iar o dată la 10 zile întreagă cantitate de apă din piscină este înlocuită complet.
Deși poate părea timpuriu, adevărul este că micuții de câteva luni se simt, poate, cel mai comod în apa special încălzită a bazinului pe care o asociază, în mod subconștient, cu siguranța mediului intrauterin. De altfel, acesta este motivul pentru care bebelușii se adaptează surprinzător de rapid la piscină. Mai mult de atât, cu cât sunt aduși mai devreme la bazin, cu atât efectele educației acvatice sunt mai evidente.
Cu siguranță primul și cel mai cunoscut beneficiu al înotului integrat în stilul de viața din copilărie este dezvoltarea fizică armonioasă. În urma practicării acestei activități, scheletul și mușchii devin mai puternici iar acest lucru înseamă că cel mic se va ridica mai ușor în picioare, poate învăța să meargă mai repede și va avea o poziție corectă a corpului. De asemenea, datorită înotului început la vârste fragede, copilul va învăța să se coordoneze mai ușor și să își țină echilibrul.
Mediul acvatic este extrem de ofertant și în ceea ce privește achizițiile intelectuale ale copilului pentru că reprezintă o experiență multisenzorială. Chiar dacă micile ghidușii ale copilului în apă par, la prima vedere, bucurii specifice vârstei, în fapt acestea sunt metode de stimulare a curiozității naturale și a dorinței de explorare.
De asemenea, și nu în ultimul rând, ora petrecută la bazin alături de copil poate fi un minunat prilej de conectare între micuț și părinte. Sentimentul de siguranță și stimulii multisenzoriali menționați anterior au rolul de a-i amplifica micuțului independența și de a-i cultiva încrederea în propriile puteri încă de la începutul vieții.